Hoe bel je Vietnam vanuit de VS? 4 eenvoudige stappen (2024)

Introductie

Wil je in contact komen met vrienden of familie in Vietnam vanuit de VS?

Wij begeleiden u door de vier eenvoudige stappen om vanuit de VS naar Vietnam te bellen. Of u nu vaste of mobiele telefoons gebruikt, u moet de landcode van Vietnam invoeren. Van het kiezen van de Amerikaanse exitcode tot het invoeren van de lokaal telefoonnummer, we hebben jou gedekt.

We geven u ook enkele waardevolle tips en alternatieve bereidingsmethoden internationale gesprekken.

Houd ons in de gaten om ervoor te zorgen dat uw oproep soepel verloopt!

Key Takeaways:

  • Kies de Amerikaanse exitcode, het landnummer, het netnummer en het lokale telefoonnummer van Vietnam om Vietnam vanuit de VS te bellen.
  • Vergeet niet om het volledige nummer nogmaals te controleren voordat u belt.
  • Denk aan timing, het gebruik van alternatieve methoden en het gebruik van telefoonkaarten of VoIP-diensten wanneer u vanuit de VS naar Vietnam belt.

Stappen voor het bellen naar Vietnam vanuit de VS

Om Vietnam vanuit de VS te bellen, volgt u deze vier eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat uw internationale oproep soepel verloopt: bel eerst de Amerikaanse internationale exitcode, 011; voer vervolgens de landcode van Vietnam in, 84; kies vervolgens het netnummer voor de specifieke regio in Vietnam waarnaar u belt, zoals Ho Chi Minh-stad of Hanoi; en ten slotte voert u het lokale telefoonnummer in. Als u een mobiel nummer belt, zorg er dan voor dat u het juiste mobiele voorvoegsel invoert.

Stap 1: Kies de Amerikaanse exitcode

De eerste stap om internationaal vanuit de VS naar Vietnam te bellen, is het bellen naar de internationale uitgang Code voor de VS, dat is 011.

Wanneer u de Amerikaanse exitcode 011 kiest, betekent dit voor het telefoonnetwerk dat de volgende nummers een internationaal gesprek zullen zijn in plaats van een binnenlands gesprek. Deze code fungeert als brug tussen het Amerikaanse telefoonsysteem en het internationale netwerk, waardoor uw gesprek naadloos de grens overgaat.

Zodra u de exitcode hebt ingevoerd, vertelt u het systeem feitelijk dat uw oproep de VS verlaat en het wereldwijde telecomnetwerk binnenkomt. Deze initiatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat het gesprek correct wordt gerouteerd en het land van bestemming bereikt, in dit geval Vietnam. Door dit proces te volgen, zorgt u ervoor dat uw oproep wordt doorgestuurd naar de juiste internationale gateway en verder naar de opgegeven landcode voor Vietnam, waardoor succesvolle communicatie over de grenzen heen mogelijk wordt.

Stap 2: Voer de landcode van Vietnam in

Nadat u de Amerikaanse exitcode heeft gekozen, is de volgende stap het invoeren van die van Vietnam LandcodeDit is 84.

De landcode speelt een cruciale rol bij internationale gesprekken, omdat deze het specifieke land aangeeft dat u probeert te bereiken. Aan verschillende landen zijn voor identificatiedoeleinden verschillende codes toegewezen. Als u bijvoorbeeld naar Japan belt, moet u de landcode invoeren 81. Als u daarentegen verbinding wilt maken met Australië, moet u de landcode gebruiken 61.

Stap 3: Kies het netnummer voor de specifieke regio in Vietnam

De derde stap omvat het bellen van de netnummer voor de specifieke regio in Vietnam waarnaar u belt, bijvoorbeeld 28 voor Ho Chi Minh-stad of 24 voor Hanoi.

Netnummers spelen een cruciale rol bij het doorsturen van de oproep naar de gewenste bestemming binnen Vietnam. Als u bijvoorbeeld iemand in Thai Binh probeert te bereiken, kiest u 36 als netnummer, terwijl voor Nghe An het netnummer 238 is, en voor Quang Binh 232. Deze netnummers dienen als geografische identificatiegegevens die het communicatieproces helpen stroomlijnen door oproepen nauwkeurig naar de beoogde locaties te routeren.

Stap 4: Voer het lokale telefoonnummer in

Nadat u het netnummer heeft ingevoerd, voert u het lokale telefoonnummer in van de persoon of het bedrijf dat u probeert te bereiken Vietnam.

Hoe bel je Vietnam vanuit de VS? 4 eenvoudige stappen (1)

Controleer nogmaals het volledige nummer

Voordat u de oproep plaatst, is het van cruciaal belang dat u het volledige nummer dubbel controleert, inclusief de Amerikaanse exitcode, de landcode van Vietnam, het netnummer en het lokale telefoonnummer, om er zeker van te zijn dat de oproep zonder problemen wordt afgehandeld.

Het verifiëren van het volledige nummer is van essentieel belang, omdat zelfs een kleine fout bij het kiezen ertoe kan leiden dat de oproep verkeerd wordt doorgestuurd of zelfs helemaal geen verbinding kan maken. Als u een van deze elementen mist, kan dit tot gevolg hebben dat het gesprek de beoogde bestemming niet bereikt, wat ongemak veroorzaakt en mogelijk belangrijke communicatie misloopt.

Door in dit stadium nauwgezet te zijn, kunt u frustrerende situaties vermijden waarin de oproep niet doorkomt vanwege een verkeerd ingevoerd nummer. Het is een eenvoudige maar cruciale stap in het garanderen van effectieve communicatie over internationale grenzen heen.

Tips voor het bellen naar Vietnam vanuit de VS

Als u vanuit de VS naar Vietnam belt, zijn er verschillende tips waarmee u rekening moet houden om uw internationale oproep succesvol en kosteneffectief te maken, zoals rekening houden met het tijdsverschil tussen de VS en Vietnam, een betrouwbare serviceprovider gebruiken en u bewust zijn van de mogelijke kosten. geassocieerd met internationaal bellen.

Time uw gesprek op de juiste manier

Een van de belangrijkste tips om vanuit de VS naar Vietnam te bellen, is om uw gesprek op de juiste tijd te timen, rekening houdend met de Indochina-tijdzone (ICT) om er zeker van te zijn dat u op een voor de ontvanger geschikt tijdstip belt.

Vietnam wel 11 uur vooruit van US Eastern Standard Time, wat betekent dat ochtenden in de VS doorgaans de beste tijd zijn om iemand in Vietnam te bereiken, aangezien hun werkdag vroeg begint. Bel niet laat in de avond, Vietnamtijd, omdat dit als opdringerig kan worden beschouwd. Lunchtijd of na het werk zijn ook goede opties om ze op te vangen tijdens hun pauze of als ze klaar zijn met werken. Rekening houdend met hun culturele normen, moeten weekenden worden gereserveerd voor niet-dringende zaken vanwege het belang van tijd voor het gezin tijdens de weekenden in Vietnam.

Gebruik een telefoonkaart of VoIP-service

Met behulp van een telefoonkaart of VoIP-service, zoals KrispBel kan de kosten die gepaard gaan met internationale gesprekken naar Vietnam aanzienlijk verminderen.

Telefoonkaarten bieden niet alleen concurrerende tarieven voor langeafstandsgesprekken, maar bieden ook het gemak om vanaf elke locatie met een internetverbinding te kunnen bellen.

Op dezelfde manier stellen VoIP-diensten zoals Skype en WhatsApp gebruikers in staat verbinding te maken met vrienden, familie of collega's over de grenzen heen, zonder zich zorgen te hoeven maken over buitensporige kosten op hun telefoonrekening.

Deze platforms bieden vaak extra functies, zoals videogesprekken, instant messaging en groepschats, waardoor de algehele communicatie-ervaring wordt verbeterd. Met opties als KrispCall, Skype en WhatsApp kunnen individuen wereldwijd verbonden blijven terwijl hun communicatiekosten laag blijven.

Denk eens aan het tijdsverschil

Het tijdsverschil is van cruciaal belang als u vanuit de VS naar Vietnam belt, aangezien Vietnam opereert in de Indochina Time Zone (ICT), die meerdere uren voorloopt op verschillende Amerikaanse tijdzones.

Dit tijdsverschil kan variëren van 12 tot 15 uur, afhankelijk van de specifieke locatie binnen de VS en de zomertijd. Om te voorkomen dat u op ongelegen uren belt, moet u rekening houden met het tijdsverschil bij het plannen van gesprekken met collega's of dierbaren in Vietnam.

Vooruit plannen en een wereldkloktool of tijdzoneconverter gebruiken kan ervoor zorgen dat uw gesprekken aan beide kanten op geschikte tijden vallen. Het is raadzaam om een ​​regelmatig schema op te stellen of ruim van tevoren vergaderingen te organiseren om rekening te houden met het tijdsverschil en effectieve communicatie te vergemakkelijken.

Hoe bel je Vietnam vanuit de VS? 4 eenvoudige stappen (2)

Alternatieve methoden om Vietnam vanuit de VS te bellen

Naast traditionele belmethoden zijn er verschillende alternatieve methoden om vanuit de VS naar Vietnam te bellen, waaronder het gebruik van een mobiele telefoon, een vaste lijn of verschillende online beldiensten die verschillende voordelen en kosten bieden. Het gebruik van een Amerikaanse mobiele telefoon met de landcode van Vietnam kan ook een effectieve manier zijn om te bellen, vooral als u internationale roaming en lokale SIM-kaartopties overweegt.

Een mobiele telefoon gebruiken

Het gebruik van een mobiele telefoon om vanuit de VS naar Vietnam te bellen is een handige optie, vooral als u onderweg bent en snel internationaal moet bellen. Amerikaanse mobiele telefoons kunnen in Vietnam worden gebruikt door internationale roaming mogelijk te maken of door een lokale simkaart te gebruiken voor betere tarieven.

Mobiele telefoons bieden de flexibiliteit om wereldwijd verbonden te blijven met slechts een paar tikken op het scherm. Internationale gesprekken kunnen hoge kosten met zich meebrengen als ze niet verstandig worden beheerd. Het begrijpen van de internationale belplannen en tarieven van uw provider is van cruciaal belang om een ​​schok op de rekeningen te voorkomen. Het gebruik van apps zoals WhatsApp of Skype kan kosteneffectieve alternatieven bieden voor communicatie over lange afstanden. Het opzetten van een lokale simkaart of het kiezen voor internationale belpakketten kan ook helpen om de kosten te verlagen. Door het datagebruik te monitoren en achtergrondapps te beperken, kunt u de uitgaven effectief beheersen en tegelijkertijd profiteren van het gemak van mobiele communicatie.

Een vaste lijn gebruiken

Het gebruik van een vaste lijn om vanuit de VS naar Vietnam te bellen kan een stabiele en betrouwbare verbinding opleveren, wat vooral handig is als je een lang en belangrijk gesprek moet voeren.

Gesprekken via vaste lijnen hebben vaak een betere geluidskwaliteit dan mobiele gesprekken of gesprekken via internet, waardoor de kans op afgebroken gesprekken of een slechte geluidsontvangst kleiner is.

Een groot nadeel van het gebruik van een vaste lijn voor internationale gesprekken zijn de potentiële kosten, aangezien traditionele aanbieders hoge tarieven kunnen aanrekenen voor langeafstandsgesprekken.

Een ander voordeel is het eenvoudige en ongecompliceerde proces om rechtstreeks vanaf een vaste lijn te bellen, zonder dat er complexe internationale belcodes nodig zijn.

Online beldiensten gebruiken

Online beldiensten zoals Skype, WhatsApp en Viber zijn populaire methoden om vanuit de VS internationaal naar Vietnam te bellen en bieden kosteneffectieve en soms gratis opties.

Skype, bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en hoogwaardige videogesprekken, stelt gebruikers in staat verbinding te maken met vrienden en familie in Vietnam via zowel video- als spraakoproepen.

WhatsApp, een ander veelgebruikt platform, biedt end-to-end-encryptie voor veilige gesprekken en is toegankelijk op verschillende apparaten, waardoor het gemakkelijk is om contact te houden.

Viber valt op door zijn brede scala aan emoticons en stickers, die een leuk element toevoegen aan gesprekken, samen met zijn betaalbare internationale beltarieven.

Hoe bel je Vietnam vanuit de VS? 4 eenvoudige stappen (3)

Conclusie

Bellen naar Vietnam vanuit de VS omvat een paar eenvoudige stappen: het bellen van de Amerikaanse exitcode, het invoeren van de landcode van Vietnam, het kiezen van het netnummer voor de specifieke regio en het invoeren van het lokale telefoonnummer. Er zijn verschillende tips en alternatieve methoden beschikbaar om een ​​naadloze en veilige verbinding te garanderen. kosteneffectieve belervaring.

Een veelgebruikte methode om naar Vietnam te bellen is via traditionele telefoonmaatschappijen zoals AT&T of Verizon, terwijl een andere handige optie het gebruik van VOIP-diensten zoals Skype of WhatsApp is voor internationale gesprekken.

Het gebruik van online bel-apps zoals Viber of Google Voice kan concurrerende tarieven en kwaliteitsverbindingen bieden, waardoor frequente communicatie met vrienden en familie in Vietnam mogelijk is.

Hoe bel je Vietnam vanuit de VS? 4 eenvoudige stappen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5934

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.