Veelgestelde vragen over de trainingen van Prove2Move - Prove2Move (2024)

Veelgestelde vragen over de trainingen van Prove2Move - Prove2Move (1)

Veelgestelde vragen over de trainingen van Prove2Move

(Voor beoordelaars van studenten van Deltion College, Landstede en ROC van Twente)

Is de Training voor beoordelaars verplicht?
Het roc waar de student de opleiding volgt kan u hierover informeren. Neem contact op met uw contactpersoon van het roc om te bespreken welk beleid hierin gevoerd wordt.

Zijn er kosten verbonden aan het volgen van de training?
Voor beoordelaars van studenten verbonden aan het Deltion College, Landstede of ROC van Twente wordt de training kosteloos aangeboden. Bent u beoordelaar van studenten van een andere onderwijsinstelling? Neem dan contact op met de contactpersoon van die onderwijsinstelling of de beheerder van het Trainingspakket.

Welke training moet ik volgen? Graag advies.
Voor beoordelaars van studenten van het Deltion College, Landstede en ROC van Twente geldt het volgende:
De Training voor beoordelaars is er voor belangstellenden die nog niet eerder (of al langer dan vijf jaar geleden) een volledige Training voor beoordelaars hebben gevolgd. In deze training wordt stilgestaan bij alle aspecten van beoordelen in het algemeen. Daarnaast wordt specifiek uitleg gegeven over het beoordelen aan de hand van de Prove2Move-examens. Enkele weken na de groepstraining volgt u de modereersessie, zodat u een gecertificeerd beoordelaar wordt.
De modereersessie is een bijeenkomst waarin ingezoomd wordt op een specifieke examenopdracht. (Toekomstig) beoordelaars gaan met elkaar het professionele gesprek aan over de totstandkoming van hun beoordeling. Deze training leidt tot een verlenging van de geldigheid van uw certificaat.
De Training beoordelend cgi is er specifiek voor beoordelaars die betrokken (gaan) worden bij de beoordeling van de criteriumgerichte interviews (cgi’s). Deze training gaat heel gericht in op het voorbereiden, afnemen en beoordelen van een cgi. Deze trainingen worden meestal incompany gepland binnen het roc en zijn niet voor iedereen vrij toegankelijk.

Waar kan ik het aanbod van de trainingen vinden?
Het aanbod voor beoordelaars van studenten verbonden aan het Deltion College, Landstede of het ROC van Twente is te vinden onder: Aanbod (prove2move.nl) U kunt zich pas aanmelden als u zich in het systeem heeft geregistreerd. Na registratie volgt u de aanmeldingsprocedure en kiest u uit het aanbod van trainingen.

Hoe kan ik mij afmelden? En op welke termijn?
Voor trainingen van Prove2Move geldt een afmeldtermijn van minimaal 24 uur voor de start van de groepstraining/modereersessie. Indien u zich niet tijdig (of helemaal niet) afmeldt worden er kosten in rekening gebracht. Deze bedragen € 50,-(excl. btw).

Voor wie is deze training geschikt?
De Training voor beoordelaars is geschikt voor iedere beoordelaar van studenten die gebruikmaken van de examenopdrachten van Prove2Move. Tijdens de training wordt niet alleen ingegaan op alle aspecten van het beoordelen, maar wordt ook specifieke informatie over de examens van Prove2Move gegeven. De training is toegankelijk voor iedere (toekomstige) beoordelaar. Ervaring met beoordelen is geen vereiste, maar maakt het makkelijker om aan te kunnen sluiten bij gebruikte voorbeelden. Daarnaast heeft een (enigszins) ervaren beoordelaar vaak minder tijd nodig om de online voorbereiding op de training te doorlopen.

Ik heb geen bevestigingsmail van mijn inschrijving voor de training ontvangen. Wat nu?
Soms komt deze mail in de ongewenste mail terecht. Heeft u hier al gekeken? Als u hier de mail niet aantreft, neem dan contact op via training@prove2move.nl

Kan ik deelnemen als ik geen stagiaire heb?
Ja, dat kan. De training is toegankelijk voor iedere (toekomstige) beoordelaar. Het is niet aan te bevelen te veel tijd te laten zitten tussen het volgen van de training en het daadwerkelijke beoordelen in de praktijk. Opgedane kennis en inzichten gaan snel verloren als er in de praktijk niets mee wordt gedaan.

Mijn certificaat is verlopen, of ik ben (nog) niet gecertificeerd op het moment dat de student beoordeeld moet worden. Mag ik nu wel een student beoordelen?Dit is afhankelijk van het beleid dat de onderwijsinstelling van de student hanteert. Ga te rade bij uw contactpersoon van die onderwijsinstelling.

Wanneer kan ik de online voorbereiding maken?
Voor Prove2Move-trainingen geldt dat de online voorbereiding vier weken voorafgaand aan de groepstraining wordt opengesteld. U ontvangt per mail een melding hierover.

Wat te doen als het niet lukt bij het overleg/ de groepsbijeenkomst in Teams aan te sluiten?
Als deelnemer klikt u op de link in uitnodigingsmail die u hebt ontvangen van de trainer. Heeft u de mail niet ontvangen? Neem dan contact op met

  • uw trainer
  • (indien trainer niet bekend) de beheerder van het Trainingspakket

Hoe kan ik inloggen? Ik ben mijn inloggegevens kwijt.
Uw gebruikersnaam is het e-mailadres waarmee u het account hebt aangemaakt.
Wachtwoord vergeten? Klik hiervoor op Wachtwoord vergeten (prove2move.nl)
E-mailadres vergeten? Neem dan contact op met de beheerder via training@prove2move.nl.

Waar kan ik mijn e-mailadres aanpassen?
Eenmaal ingelogd in het trainingvolgsysteem ziet u rechtsboven ‘Welkom <uw naam>’. Als u dit aanklikt ontvouwt zich een menu met daarin het onderdeel ‘Profiel’ (zie afbeelding hieronder). Wanneer u dat aanklikt kan het e-mailadres worden aangepast.

Hoe kan ik de examens inzien?
Als u eenmaal toegang hebt tot de online voorbereiding in onze elo, dan vindt u de gegevens voor het inloggen onder thema 3. Bij opdracht 4: Bekijk examenmaterialen staat vermeld hoe u de examens van Prove2Move kunt inzien via de website.

Hoe kan ik een incompanytraining plannen voor onze organisatie?
Dat kan door uw wens kenbaar te maken via een mail naar: training@prove2move.nl
Let wel op: probeer dit ruim van tevoren in te plannen. De trainingsagenda loopt doorgaans snel vol.

Hoeveel deelnemers kunnen er deelnemen aan de training?
Dit is afhankelijk van het soort training en de vorm waarin de training wordt aangeboden.
Algemeen geldt:
Training voor beoordelaars: maximaal 14 deelnemers
Training beoordelend cgi: maximaal 12 deelnemers

Waar kan ik mijn certificaat vinden? Er staat nog geen certificaat voor mij klaar.
Het certificaat of bewijs van deelname is te vinden onder de button: Behaalde certificaten. Neem contact op met de beheerder via training@prove2move.nl bij vragen over het ontbreken van een certificaat of bewijs van deelname.

Krijg ik accreditatiepunten voor deze training?
Nee. De trainingen van Prove2Move komen niet in aanmerking voor accreditatie. Dit heeft te maken met de generaliteit. De trainingen zijn onvoldoende toegespitst op één bepaalde beroepsgroep.

Over welk device moet ik beschikken bij de verschillende onderdelen: de voorbereiding in de elo, bij deelname aan de training in Teams en het inzien van de examens?
Voor het maken van de voorbereiding in de elo is een laptop of computer geschikt. De voorbereiding is niet te maken op een telefoon of tablet.
Deelname aan de training in Microsoft Teams kan het beste door gebruik te maken van een laptop of computer, uiteraard voorzien van een camera en microfoon. Voor het inzien van de examens zijn zowel een laptop, computer, tablet als smartphone geschikt.

Veelgestelde vragen over de trainingen van Prove2Move - Prove2Move (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5853

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.